Войнов ЕоодСистема топлоизолация

Ремонт на тераси

Външната топлоизолация или изолация е приложима, както при ново строителство, така и при ремонт и реконструкция на стари сгради. Дава цялостна защита на сградата от външни атмосферни влияния и удължава нейният живот. Предотвратява образуването на конденз, влага и мухъл. Акумулира топлината в цялата сграда, гарантирайки относително постоянна температура и топлинна ефективност. Значително намалява външните шумове и допринася за допълнителен комфорт. Дава възможности за свободно реализиране на стандартни и нестандартни решения за облика на самата сграда.

Системата за фасадна топлоизолация се състои от няколко слоя, които се полагат в определена последователност. Преди започване на работата по същинското им полагане, трябва да се провери качеството на съществуващата основаКъдето е необходимо мазилката се отстранява. Подготвената основа се грундира. След това се полагат изолационните материали, следва шпакловане с мрежа и полагане на минерална мазилка.

Видовете топлоизолационни материали, от които можете да избирате са:

EPS – Експандираният полистирен (EPS) е известен още с името на търговска марка като Стиропор. Той представлява смес от около 5% полистирен и 95% въздух. ЕРS най-често е бял на цвят и има топчесто- зърнеста структура, която според плътността си е и с различна твърдост при натиск. ЕPS е подходящ за изолация на покриви и подпокривни пространства, външни стени, подове и тавани. Колкото по-голяма плътност в килограми на кубичен метър има EPS толкова по-добри изолационни свойства и по-голяма якост на натиск има той. За фасадна топлоизолация е препоръчително да е с минимална плътност 13-15кг/м3.

XPS – Екструдираният полистирен (XPS) е по-известен с търговското наименование Фибран. Той е полимер, изготвян от мономера стирен(стирол), течен въглеводород, произвеждан промишлено от нефт.

ХРS се среща във всякакви цветове, плътността му е много голяма и е с висока твърдост при натиск. Отново както и при ЕРS има вариант на XPS с графит, който респективно е с по-ниска топлопроводимост и по-висока издръжливост към лъченията на слънцето.XPS  e подходящ за изолация на плоски покриви, външни фасадни стени, изолация на между-етажни плочи и подземни гаражи, вътрешни преградни стени и др.

Фирма ВОЙНОВ ЕООД гр. Варна работи основно по алпийски способ,  а ако е възможно се изгражда скеле.

Обща галерия Система Топлоизолация - изолация

За нас коректността при обслужването на клиентите е водеща и ние се стараем да удовлетворим индивидуалните им желания, като спазим уговорения срок .

Разчитаме на препоръките от страна на доволни клиенти. През тези години нашата фирма е изпълнила многобройни жилищни и фирмени обекти, училища, хотели, детски градини, жилищни входове, плавателни средства и др.

Call Now Button