pvc и al дограма

ПРОИЗВОДСТВО И МОНТАЖ PVC И AL ДОГРАМА

Фирма „Войнов” ЕООД е създадена през 2005г.

Разполага със собствена модерна материална база намираща се в рамките на гр. Варна, висококвалифициран, опитен и ефективен персонал, специализиран транспорт, пълен комплект съвременни машини за производство на PVC и AL дограма.

 „Войнов” ЕООД гр. Варна е производител на PVC и AL дограма, която работи с утвърдени български и немски качествени профили. Разполага с богата гама от цветове, профили с различна дебелина и брой на камерите, от която всеки клиент може да направи своя избор.

Наши партньори, с които си сътрудничим при предлагането на качествена PVC дограма – PVC и AL дограма са немските производители: REHAU,  KOMERLINK  и  SALAMANDER.

Работим и с български производители, предлагащи качествен и изпитан продукт на достъпна цена: PROFILINK, VIVAPLAST, KMG и др.

Като неразделна част от производството на дограма, фирмата използва регулируем обков с марка „МАСО” – внос от Австрия, „ROMB” – внос от Полша и  „SIEGENIA” – внос от Германия -гаранция за дългогодишна и безпроблемна експлоатация.

В своята дейност „Войнов” ЕООД гр.Варна е съсредоточена към широка гама продукти и услуги в сферата на PVC и AL дограми, Комарници, AL врати , PVC прозорци, PVC вратопрозорци, по- евтин или по-висок клас дограма.

Полезно при избора Ви на ПВЦ дограма

Избирате дограма – нужни са ви седем ориентира

Когато сме решили да си сменим дограмата с PVC, обикновено пред нас се изправят куп въпроси- колко камери , какъв обков, какво отваряне, какъв стъклопакет и т.н.

Всъщност важно е да сме наясно с какво може и с какво не може да правим компромиси . Например може да направите компромис с цвета, доколкото той има само естетическа функция , но в никакъв случай с обкова , стъклопакета или профила .

Много важен за стабилността на архитектурните конструкции е въпросът за армировката или стоманеното усилване , което се влага в PVC профилите. От това зависят стабилността на дограмата , устойчивостта на ветрови натоварвания , гаранция за дългогодишна и безпроблемна експлоатация .

ПРОФИЛИ

Прозорците от PVC са издържливи на климатични промени , защитени са от UV лъчение ,а цветовете са дълготрайни .Благодарение на многокамерната си конструкция , PVC дограмата има отлични топло и звукоизолиращи свойства и съответства на всички изисквания за модерна дограма .

PVC профилите се предлагат в богат асортимент , който се определя от броя на камерите/ 3 ,4 и 5 камерни профили /. Колкото по-голям е броят на камерите , толкова по добра е топлоизолацията. Вградените в PVC профилите стоманени усилвания осигуряват нужната здравина.

АЛУМИНИЯТ е многофункционален лек материал , устойчив на метеорологични условия и корозия , не се окислява , запазва своите якостни свойства и практически не старее.

СТЪКЛОПАКЕТИ

Стъклопакетът заема до 80 % от площа на прозореца . Той може да бъде от лято или флоатно стъкло . Най-важен фактор в случая е топлоизолацията, постигана с един или друг вид .

Главната разлика е между т.нар. обикновен – бяло / бяло и т.нар.нискоемисионен стъклопакет . За разлика от обикновения,  нискоемисионният предлага почти два пъти по-добра топлоизолация и разликата в цената определено си струва . Наличието на аргон допълнително подобрява топлоизолацията .

Особеното при К-стъклото , познато още като флоатно е, че съдържа сребърна промазка . Благодарение на нея прозорецът пропуска слънчевата светлина и отразява обратно в помещението топлината. Така че топлинните загуби могат да се намалят от 15 до 30 %, в зависимост от площта на остъкляване в помещението .

К-стъклото обикновено се използва като вътрешно за стъклопакета, като промазаната повърхност е обърната към помещението . Тази конфигурация оптимизира ползата от слънчеви лъчи и действа като ефективна преграда за енергията , излъчвана от вътрешните топлинни източници .

Друг плюс но флоатното стъкло е , че предотвратява формирането на студени зони около прозорците и премахва риска от конденз по стъклата при разлика в температурите .

ОБКОВЪТ

Съществен дял в образуването на цената е за дадена дограма е нейната отваряемост . Съвремените обкови позволяват всеки прозорец да се отваря в двете равнини комбинация между хоризонтална и вертикална , което несъмнено е удобство.Добре е да се предвиди поне по едно такова крило за всяко помещение .

Важен е видът обков, с който е оборудвана дограмата . Това са дръжка, панти и заключващ механизъм .Съществуват различни марки обков, но във всички случаи е важно той да е регулируем. При него дори след години може да бъде извършен реглаж и настройка, които да върнат първоначалното гладко функциониране и леко отваряне и затваряне на прозореца .

Видът отваряне – обикновено или двуосно – в една или две равнини , е въпрос на функционалност , а второто предлага далеч по-добри удобства срещу неголямо оскъпяване.

УПЛЪТНЕНИЯ

Не трябва да се правят компромиси с каучоковите уплътнения , влагани в прозорците.
Използването на продукти с неясен произход води до тяхното преждевременно стареене, втвърдяване и напукване, а от там и до недобро уплътнение на фугите.

КОМАРНИЦИ

Трайно и надежно средство да се лишите от присъствието на насекоми в домовете си са съвремените мрежи против насекоми или т.нар. комарници . Най-често противокомарните мрежи се изработват в три варианта – ролетни ,статични и комарна мрежа на панти .

ПЕРВАЗИТЕ от алуминий или PVC са детайл, който помага на новите прозорци да добият окончателен вид и едновременно с това осигуряват допълнителна стабилност на конструкцията. Подпрозоречната дъска в известен смисъл е ключов елемент за критичната зона на прозореца – връзката му с долния край със стената. Оформянето но подпрозоречното пространство с допълнителни первази играе важна роля за предотвратяването на появата на конденз в помещенията. Первазите от PVC се произвеждат със специално акрилно покритие. Благодарение на него те са много устойчиви на механични повреди и наранявания. Алуминиевите первази са предпочитани като външни .Предлагат се в различни ширини и цветове . Спрямо индивидуалните изисквания на клиентите , фирмите производители обикновено правят оферти за варианти с размери от 105мм. до 250мм. Изработени от прахово боядисан алуминий , като стандартният цвят е бял , но възможните разцветки са на практика неограничени..

Первазите от PVC се произвеждат със специално акрилно покритие . Благодарение на него те са много устойчиви на механични повреди и наранявания. Алуминиевите первази са предпочитани като външни .

Предлагат се в различни ширини и цветове. Спрямо индивидуалните изисквания на клиентите, фирмите производители обикновено правят оферти за варианти с размери от 105мм. до 250мм. Изработени от прахово боядисан алуминий , като стандартният цвят е бял , но възможните разцветки са на практика неограничени.

Фирмата производител

Когато решите да обновите старите си прозорци или са ви необходими нови за поставяне в нов дом, офис, търговски обект или производствен цех, нуждаете се от стъклопакети със специални свойства, търсите системи с оптимално съчетание между цена и качество, необходимо е да знаете, че съществува разлика между фирми производители на профили и фирми, занимаващи се със самата изработка и монтаж на дограмата. По-важен се оказва изборът на фирмата, която ще изработи и монтира дограмата, защото и от най-качественият профил може да се произведе некачествена дограма, ако процесите по изготвянето не са на професионално ниво. Затова се обърнете към специализирана фирма, разполагаща с квалифицирани специалисти, модерна производствена база и система за контрол на качеството. Процесът на правилното консултиране, оценката на нуждите на клиента, решенията, свързани с изпълнението на поръчката, съобразяването с възможностите на клиента, качествената изработка и монтаж – това са взаимно свързани етапи от постигането на цялостният краен продукт и взаимната удовлетвореност от положените усилия. За спазването на всичките тези критерии можете да се доверите на нас. Фирма „Войнов” ЕООД – гр. Варна произвежда, доставя и монтира PVC и  AL дограма с всички съчетаващи аксесоари, според индивидуалните желания на клиентите.

Произходът на профилите

Защо да изберете PVC дограма?

В последните години смесите на поливинилхлорида (PVC) с различни модификатори се наложиха като подходящ материал за изработка на дограма. PVC дограмата е предпочитана, поради следните си качества:

 • PVC материалът не корозира
 • Характеризира се с дълготрайност и лесна поддръжка
 • Освен в бяло, PVC процорците се предлагат в много други цветови гами и декорации, имитиращи дърво. Цветовете й са дълготрайни, което спестява необходимостта от периодично боядисване и нанасяне на различни защитни лакове
 • PVC дограмата е издържлива на климатични промени и е защитена от UV-лъчение
 • PVC профилите се предлагат в богат асортимент, който се определя от броя на камерите /3 ,4 и 5-камерни профили/. Колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-добра е топлоизолацията
 • PVC дограмата има отлични топло- и звукоизолиращи свойства, благодарение на многокамерната си конструкция
 • Към PVC дограмата могат да бъдат монтирани всички видове звукоизолиращи и термоизолиращи стъкла
 • Вградените в PVC-профилите стоманени усилители осигуряват нужната здравина и спомагат за реализирането на всички възможни прозоречни конструкции
 • PVC дограмата е идеалният вариант за офиси, извънградски къщи или градски помещения, благодарение на отлично съчетание на цена и качество

Защо да изберете AL дограма?

Алуминият е един от най-употребяваните материали по света, благодарение на добрите си физически свойства. AL дограмата е предпочитана, поради следните си качества:

 • Алуминият е многофункционален лек материал, устойчив на метеорологични условия и корозия, не се окислява, запазва своите якостни свойства
 • Алуминият практически не старее и не се поддава на въздействието на UV – лъчите
 • Дограмата, произведена от алуминий е с ниско линейно удължение и затова не увисва, не се изкривява, не се деформира с течение на времето
 • Температурният диапазон, на който издържа е от – 80 до + 80 градуса по Целзий
 • Всички алуминиеви профили се произвеждат по специална технология от сплави с висока твърдост и са защитени с полиестерно покритие, нанесено при температура 220 градуса по Целзий
 • Осигурява по-голяма сигурност, тъй като на нея може да се монтират различни охранителни стъкла и заключващи устройства
 • Може да се поръча алуминиев профил за нестандартни архитектурни решения в цвят по избор
 • Алуминият не гори, не отделя вредни газове при пожар, рециклира се лесно и е с минимум въздействие върху околната среда
 • Алуминият е материалът, който най-често се използва за направа на плъзгащи конструкции, входни врати и преградни конструкции

Качеството на стъклопакетите

Стъклопакетът представлява херметично затворена конструкция от две или повече стъкла, отделени помежду им с различни по размер дистанционери. В повечето случаи стъклопакетите са от 75 % до 90 % от площта на прозореца и затова е от съществено значение да се избере качествен, задоволяващ всички желания за топло- и шумоизолация стъклопакет, а не само висококачествена дограма. В зависимост от броя стъкла, които изграждат стъклопакета те биват: двойни /еднокамерни/ стъклопакети или тройни /двукамерни/ стъклопакети. Добрата толпизолация се постига чрез комбинация от качествен профил с необходимите топлоизолационни характеристики и от подходящ стъклопакет.

Степента на топлоизолация зависи от разстоянието между стъклата, вида и дебелината им. За повишаване на топлоизолацията се препоръчва поставянето на нискоемисийно стъкло или т. нар. К-стъкло в стъклопакета. То представлява флоатно стъкло с нанесен тънък слой метален окис и стъклопакет с него е почти 2 пъти по-добър изолатор от стъклопакет с две бели флоатни стъкла с дебелина 4 мм. Коефициентът на топлопроводимост U показва количеството топлина, която преминава през 1 кв. м. от стъклото за 1 час при разлика в температурата от двете страни – 1 градус. Поставянето на газ аргон, намалява енергийните загуби и повишава топлоизолационните свойства на стъклопакета с около 10 % /от 0,1 W/m2 K до 0,2 W/m2 K/. По-високи топлоизолационни показатели могат да се постигнат и чрез поставянето на троен /двукамерен/ стъклопакет. Друг проблем е шумът, които се решава с поставянето на различни по дебелина стъкла в стъклопакета. Звукът преминава лесно през еднакво дебели стъкла, например две стъкла с дебелина 4 мм., но се пречупва и не преминава в помещението, ако му се налага да премине през среди с различна дебелина. Стъклопакет – с две стъкла с различна дебелина или стъклопакет, на който едно от стъклата е триплекс гарантират отлична звукоизолация. Максимална звукоизолация може да се постигне и чрез троен (двукамерен) стъклопакет с различни по дебелина стъкла и различни разстояния между тях, особено, ако едно от трите стъкла е ламинирано /триплекс/.

Основни видове стъкла, използвани при остъкляване са:

 • Бяло флоатно стъкло е най-често използваното стъкло, в повечето случаи в комбинация с друго стъкло и се предлага с различна дебелина от 4 мм. до 8 мм
 • Нискоемисийно или К-стъкло е енергоспестяващо стъкло, с което се постига по-добра топлоизолация. Изключителните му свойства за термална изолация – пропускат максимално количество соларна енергия и задържат голямо количество топлина в помещението
 • Всесезонно /четирисезонно/ стъкло е енергоспестяващо стъкло, с което се постига оптимална топлоизолация, като комбинира контрола на слънчевата светлина и топлоизолационни възможности, осигуряващи приятна среда през цялата година, без да се получава „парников” ефект. Характеризира се с висока селективност и нисък коефициент на топлопреминаване. Подходящо е и за прозорци с южно и югозападно изложение
 • Ламинирано стъкло/триплекс: 3.1.3, 4.1.4 или 5.1.5 мм/ е многопластово стъкло, представляващо само по себе си няколко пласта стъкла, съединени помежду си от високоякостен филм. При разрушаване това стъкло не се разпада на парчета и остава в рамката. То притежава  изключително висока степен на шумоизолацията
 • Рефлексно стъкло /Stopsol/е подходящо за фасади или покриви. Има повишен соларен контрол и висока устойчивост на надраскване и зацапване
 • Оцветено стъкло –предлагат се тонирани в синьо, зелено, кафяво и сиво стъкла, които са подходящи за изработка на стъклопакети за врати, прозорци, витрини

Всички херметически затворени пространства на всички стъклопакети могат да бъдат изпълнени с газ аргон, което подобрява коефициента на топлоизолация и намалява енергийните загуби.

В зависимост от вида на влаганите в стъклопакетите стъкла се постига различен ефект. При изборът на стъклопакет може да разчитате на полезна информация от страна на персоналът на фирма „Войнов” ЕООД – гр. Варна. Представянето на различните възможности, съобразени с интериорния дизайн, температурния комфорт и самата атмосфера на помещението, ще спомогнат да изберете това, което е най-подходящо за вашата сграда.

Качеството на обкова

Обковът – това е наборът от детайли и механизми, осигуряващ закрепването и начина на отваряне на подвижните части от PVC дограмата, било то едноосово /настрани/ или двуосово /настрани и отгоре/. Качественият обков осигурява безпроблемното функциониране на вратите и прозорците по всяко време и дълъг живот на есплоатация. Ето защо изискванията за механичната износоустойчивост са много високи. Не бива обаче да се забравя за ергономията. Най-хубавото и надеждно закрепване не бива да наранява или затруднява собственика си, нито пък да загрозява дома с външния си вид, затова не трябва да се учудваме, че 10-20 % от цената на готовия прозорец се определя от обкова. Много фирми произвеждат обков. Не всяка марка обаче, може да служи като пример за качество. Като индикатор за качество може да служи донякъде гаранцията, давана от производителите за своите изделия.

Пет или дори до десет години – в много случаи това не е рекламен трик, а нормален експлоатационен срок за този вид изделие. Друга информация, която би могла да помогне при избора на обков е броят цикли на отваряне и затваряне на даденото изделие. Например 10 000 (десет хиляди) цикъла, от гледна точка на производителя, указват и качеството на обкова сами по себе си.  Не бива да се прави компромис с материалите, които производителят влага в продукцията, основна част от които е обковът. Затова изисквайте най-доброто, дори в малко по-скъп вариант, като по този начин инвестирате в сигурността на дограмата. Фирма „Войнов” ЕООД – гр. Варна работи с качествен австрийски обков и до момента нямаме никакви забележки или рекламации.

Изпълнение на монтажната дейност

Фирма „Войнов” ЕООД – гр. Варна ще достави в срок изработената PVC или AL дограма, като невредимостта на продуктите е гарантирана чрез специализирания транспорт, който използваме за доставка до съответния обект. Монтирането на дограма се извършва от опитни професионалисти със съответната квалификация, за които  правилото при качествения монтаж: „Добро захващане и прецизна нивелация”, важи с пълна сила. Крещяща недобросъвестност е монтажът без дюбели – само с трупчета и пяна, който се все още се среща. Нашата фирма за дограма отново е с предимство при монтажа, защото разполага с обучени монтажници, качествени инструменти, фирмен контрол, точно спазване на сроковете и бърза реакция при възникване на проблеми.

Тук е мястото, да бъде опровергано едно неверно, но битуващо твърдение, а именно, за подмяната на дограма през зимния период. Професионалистите от фирма „Войнов” ЕООД – гр. Варна са категорични, че монтажът през зимата има предимства! Хората избягват да си сменят прозорците през зимата поради две причини. Първата е, че излагаме жилището продължително време на студ и втората – че при лошите атмосферни условия е невъзможен качествен монтаж. Нито едното, нито другото е вярно! Монтажът на прозорец в дадена стая отнема около час-два. Достатъчно е да евакуирате през това време в друга стая децата, цветята и домашните любимци. По отношение на качеството на монтажа – само през зимата може да забележи, веднага и в присъствието на монтажниците, фуга или лошо уплътнение по влизащия студен въздух. Няма проблем при използването на монтажна пяна и силикони – има специално разработени за работа до -15 °C. Най-голямата полза от смяна на дограмата през зимата е, че тогава хората почти не правят ремонти и търсенето на пазара за дограма спада. Това ви дава предимството да получите по-кратки срокове и специална отстъпка в цената за изработката, за разлика от лятото, когато производството и монтажните групи са претоварени, а клиентите напират.

Гаранционно обслужване

Гаранционно обслужване

Фирма „Войнов” ЕООД – гр. Варна гарантира запазването на качествата на произведената дограма и осигурява гаранционна поддръжка в рамките на гаранционния срок, вписан в договора за изработка, както и извънгаранционна.

Гаранционната поддръжка включва: устойчивост цвета на профилите, херметизация на стъклопакетите, обков и монтаж.

Гаранцията не се отнася до повреда причинена от природни стихии, монтаж на дограмата, извършен от други лица и фирми, неспазване на указанията и условията за нормална експлоатация и в случаите, когато е правен опит за отстраняване на дефекти. В тези случаи ремонтната дейност се извъшва срещу заплащане.

Фирма „Войнов” ЕООД – гр. Варна работи само с утвърдени производители, притежаващи сертификати за качество за своите продукти, което е сигурен знак за дългогодишна и безпроблемна експлоатация на избрания вид дограма.

Избирайки PVC или  AL дограма от фирма „Войнов” ЕООД – гр. Варна, ние:

 • даваме надеждна гаранция за всички дейности и за цялата си продукция
 • предоставяме максимално количество информация относно продуктите, технологиите и начините, по които конструкциите ще бъдат изработени и монтирани
 • поддържаме строг контрол по отношение качеството на материалите, на работата и на готовите изделия
 • осигуряваме своевременен монтаж и отлична оперативност на всички дейности
 • имаме добра репутация, благодарение на множеството реализирани проекти, както с частни клиенти, така и с юридически лица

Допълнителни услуги

Освен с PVC и AL дограма, фирма „Войнов” ЕООД – гр. Варна се занимава и с изработването, дистрибуцията и монтажа на различни видове аксесоари за прозорци и врати:

 • хоризонтални и вертикални щори:
 • хоризонтални щори – ламелите са произведени от алуминий с ширина 16 или 25 мм, а цветното им лаково покритие е с вечна гаранция. Прецизната изработка на управляващите механизми и висококачествени материали гарантират безпроблемна употреба с години наред. Хоризонталните щори са едни от най-разпространените. Те придават модерен вид на помещението и дори най-лекият наклон на ламелите коригира количеството светлина в стаята, спрямо местоположението на слънцето. Дори, ако прозорецът ви е твърде голям, с различните нива на вдигане и спускане на щорите, можете да получите толкова пряка слънчева светлина, колкото ви е необходима. За разлика от пердетата и завесите цветовете им не избеляват. Истина е, че те бързо се покриват с прах, но също така бързо могат да бъдат почистени. Сложете старите си зимни ръкавици. Намокрете ги и минете с ръка по ламелите. Готово! Щорите са чисти.
 • вертикални щори– модерната алтернатива нa пердетата и завесите. Те  предлагат разнообразие от цветове, мотиви и структура на тъканта на текстилни и PVC ленти с ширина 89 или 127 мм. Използват се за декорация на най-представителни интериори, като един от главните естетични елементи в офиса или дома. Вертикалните щори са най-доброто решение при плъзгащи се прозорци или големи витрини. Напоследък се увеличава и търсенето на вертикални щори. По конструкция и външен вид те са най-близо до пердетата и завесите, с които сте свикнали. Може да избирате между много цветове и материали, от които да бъдат направени, така че да са изцяло съобразени с интериора на дома ви. Този тип щори допринасят най-много за домашния уют и осигуряват приятна, мека светлина в стаята. Не събират прах и не поемат миризми, така че поддръжката им е изключително лесна. Понякога се използват и като средство за разделяне на едно помещение на две части.
 • подпрозоречни дъски, AL первази и козирки:

За допълнителен комфорт и удобство в дома Ви, прозорците могат да бъдат оборудвани с вътрешни подпрозоречни дъски или водоотвеждащи алуминиеви козирки и первази. Поставянето им придава завършен вид на всеки прозорец. Много често на подпрозоречния перваз се устройват импровизирани цветни градини, които придават уют и оригиналност на дома.

  • Вътрешни подпрозоречни дъски– вътрешната подпрозоречна дъска представлява хоризонтална дъска, която се поставя в основата на прозореца. Произвежда се от от устойчив PVC материал, с атрактивна и здрава повърхност. Има профилирана обемна форма с много кухи камери, чрез които се постига изключителни изолационни качества, превъзхождащи естествените материали. PVC первазите са лесни за поддръжка и почистване, устойчиви на почистващи препарати, на изтъркване, драскане и пепел от цигари. Не поемат вода, а водните кръгове, които могат да възникнат от влажни саксии или поставени чаши, може лесно да се почистят. Освен това не реагират към топлина – дори загряване от слънчеви лъчи до 60 градуса С не представлява проблем за PVC первазите. Предлагат се в многообразни цветове в разцветки, наподобаващи дървесен фладър – златен дъб, тъмен дъб, махагон, блатен дъб и разцветки, наподобаващи мрамор или гранит. Предлагат се също в различни ширини, според индивидуалните предпочитания.

Ако сте решили да имате вътрешни подпрозоречни дъски, желателно е да ги заявите още при поръчване на дограмата.

  • Външни первази –поставянето на външни первази  спестява обработването на зида отвън със строителни материали от рода на теракот, мрамор и други. Первазът спомага и за по-ефективно водоотливане на влагата, тъй като има изразен фабричен наклон. Монтира се челно на касата на прозореца и настърча напред. Предлагат се в многообразни цветове и в различни ширини, според вашите предпочитания. Изработени са от алуминий, с възможност за прахово боядисване по каталог.
  • Козирки– за козирки се изполват същите водоотливни дъски от алуминий, които служат за външни первази. Козирките имат преди всичко защитна функция и предпазват от оттичане на вода от етажите над поставената дограма и покривните конструкции. Предлагат се в различни цветове и размери.
 • защитни мрежи срещу насекоми /комарници/:

Мрежите са сигурно и надеждно средство за предотвратяване достъпа на насекоми и буболечки през отворени врати и прозорци. Изработени са от алуминиева рамка и мрежа от фибростъкло, с фиксиране в точките на пресичане на нишките за по-голяма здравина. Висококачествен продукт, устойчив на всякакви атмосферни влияния. Те позволяват да се държат прозорците отворени през лятото, без притеснение от нахлуването на насекоми и без да е необходимост от използване на различни препарати. Предлагат се в различни цветове, с възможност за съчетание с дограмата и щорите, които сте си избрали.

Обща галерия на PVC и AL дограма

За нас коректността при обслужването на клиентите е водеща и ние се стараем да удовлетворим индивидуалните им желания, като спазим уговорения срок за .

Разчитаме на препоръките от страна на доволни клиенти поставили PVC и AL  дограма. През тези години нашата фирма е изпълнила многобройни жилищни и фирмени обекти, училища, хотели, детски градини, жилищни входове, плавателни средства и др.

Call Now Button